CARTELL_perdo_page-0001

El procés de perdó no implica l’abandó de la recerca de la justícia ni de deixar de defensar els teus drets: només es tracta de no buscar-hi un alleujament emocional que impliqui que la recerca de la justícia es converteixi en el centre de les teves accions i que dificulti el teu avanç en altres dels teus interessos, objectius i valors.

Perdonar és un element relativament nou en la teràpia, comença a introduir-se tímidament en els anys 70; però no és fins als 90 quan es comença a considerar una eina terapèutica a tenir   en compte (Wade et alt, 2008). Hi ha consens a considerar que perdonar consisteix en un canvi de conductes destructives voluntàries dirigides contra el que ha fet el mal, per altres constructives. (McCullough, Worthington, i Rachal, 1997). El perdó no és un acte únic que es fa en un moment donat, és un procés continu que es pot anar aprofundint i completant al llarg del temps. Per això es donen diversos nivells de perdó (Case, 2005) que es poden considerar com una sèrie de tasques que van completant i incrementant el procés fins arribar al grau més complet de perdó.

OBJECTIU del CURS

L’objectiu del taller és viure un procés de perdó. Per això serà necessari endinsar-se en el propi món interior i reviure les diferents situacions en les que la persona s’ha quedat bloquejada. A través d’unes nocions senzilles de teoria de psicologia profunda i a través de dinàmiques diverses s’aniran desenvolupant les diferents etapes del procés de perdó.

Objectius específics:

  1. Coneixement de nosaltres mateixos i de les nostres biografies.
  2. Adquisició d’una breu conceptualització operativa des de l’àmbit psicològic.
  3. Desemmascarar les falses concepcions del perdó
  4. Conèixer la complexitat del procés de perdó: agressió, venjança, culpa, reparació.
  5. Treballar en les diferents etapes del procés de perdó.

Descarrega’t aquí el díptic