DSC5715_w-2La Fundació Vidal i Barraquer va iniciar les seves activitats com a Centre Mèdic-Psicològic l’any 1964, enfocant el seu objectiu en l’assitència a persones que presetaven patiment i dificultats psicopatològiques (especialment aquells que venien de l’àmbit religiós o del terreny psicològic-espiritual). La Fundació va neixer del interès de profesionals especialitzats en la docència i clínica universitaries, que coincidien en la voluntat de practicar l’assistència psiquiàtrica en equip i en el desig d’investigar. La Fundació Vidal i Barraquer té el orígen, doncs, en l’assistència clínica psicopatològica complementada posteriorment amb les àrees de docencia e investigació. Clínica, docencia e investigació han possibilitat així la progresiva profundització en l’àmbit de la psicologia i la pscopatologia.

Posteriorment, una llarga trajectòria ha permès aconseguir el fi primari d’explorar l’ampli i complexe camp de la Pscopatologia i orientar la teoria i la pràctica asistencial psiquiàtrica i psicoterapèutica cap a una base psicodinàmica. També ha permès incorporar nous profesionals psiquiatres, psicòlegs, assistent socials, psicoanalites, experts en informàtica, estadística, i també en organització per donar resposta amb un treball en equip a les necessitat de les demandes assistencials actuals i, així mateix, promoure estudis o investigacions per millorar la profilaxis i la terapèutica de les enfermetats i dels conflictes mentals.

El seu funcionament s’ha basat en la INVESTIGACIÓ APLICADA a través de la constitució de petits equips de treball que poguessin respondre a les necessitats que es plantejen en psicopatologia, ja sigui per atendre a persones o grups afectats per conflictes o dificultats mentals, o bé per impartir docència o fer investigación. La Fundació Vidal i Barraquer es va constituir des del seu orígen en tres seccions: 1.El Centre Mèdic-Psicològic, que forma part de la vessant clínica. 2.L’Escola de Pscologia, encarregada de la docència. 3.El Departament d’Investigació.

Aquesta organització, fundamentada en l’atenció clínica, la investigació i la docència, ha permès la formació permanent de profesionals de la Fundació, mantenint en paral.lel l’activitat d’investigació i docència. L’any 2000 es va constituir l’Institut Universitari de Salud Mental Vidal i Barraquer, que té com a activitats principals la investigació, la docència i les activitats formatives e investigadores de la clínica.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s