Captura de pantalla 2020-05-26 a las 18.40.39El Postgrau -curs d’expert- d’Acompanyament Espiritual (PAE) sorgeix d’una necessitat emergent de formació en l’acompanyament en els processos de creixement personal en la seva doble dimensió, espiritual i psicològica. El Postgrau vol donar resposta tant a nivell teòric com des de l’experiència personal, integrant les dimensions espiritual i psicològica de l’ésser humà.

Acompanyar algú, a part del seu trajecte vital suposa, també, acompanyar-se un mateix, en tant que a través del contacte en profunditat amb una altra persona sorgeixen vivències, emocions profundes que estaven aquí i que emergeixen amb força quan fem un acompanyament. Per això, qualsevol acompanyament suposa estar atent i aprofundir en un mateix. El PAE fa possible aprofundir en aquesta tasca d’acompanyament a través de tres grans eixos: 1) les classes teòriques en forma de taules rodones i seminaris, 2) el grup d’anàlisi de les experiències, i 3) la tutoria personalitzada.

En els últims anys s’ha popularitzat parlar de coaching. La pràctica de l’entrenadorque acompanya en una exercitació interior té una història de segles a través de l’acompanyament espiritual, un terme que comprèn la persona en tota la seva globalitat (dimensió corporal, afectiva, cognitiva, emocional, espiritual). La tasca d’acompanyament espiritual està directament influenciada per disciplines de diverses àrees del coneixement. Per això, es tracta d’oferir una formació estructurada al voltant de la interacció teoria i pràctica: des de la vessant psicològica i des del vessant espiritual, combinant les exposicions i els debats amb tallers i tutories vivencials. Aprofundir, des de la perspectiva pedagògica i de l’acompanyament, en aquells aspectes de la vida espiritual relacionats amb la persona, el seu context i la seva capacitat de vinculació.

La relació entre espiritualitat i psicologia no sol ser matèria docent o de recerca. A través d’aquests cursos la Fundació Vidal i Barraquer presenta aquesta peculiaritat d’uns estudis interdisciplinaris, fruit d’anys d’investigació i d’una experiència llarga en l’àmbit de la psicologia, l’espiritualitat i la salut mental. La novena edició del PAE suposa ja una llarga trajectòria; està dirigit pel Dr. Jordi Font, psicòleg, psiquiatre i jesuïta, i per Josep Rambla, teòleg i jesuïta.

Descarrega’t el nostre díptic