Postgrado. ESPIRITUALIDAD: PSICOPATOLOGÍA Y SALUD MENTAL

Es presenta nou curs d’Expertesa (Postgrau) destinat a analitzar la qualitat de l’experiència espiritual o religiosa.POSTGRAU ESPIRITUALITAT PSICOPAPTOLOGIA I SALUT MENTAL

L’Institut Universitari de Salut Mental de la Fundació Vidal i Barraquer (Universitat Ramon Llull) presenta un curs que començarà a partir del mes de setembre del 2016 amb el nom: ESPIRITUALITAT: SALUT MENTAL I PSICOPATOLOGIA. Aquesta formació està destinada a  estudiar i discernir entre allò que és una experiència espiritual sana i allò que forma part de l’espectre psicopatològic. El curs també pretén posar en valor l’aportació de l’espiritualitat en l’àmbit de la salut.

La Fundació Vidal i Barraquer s’ha especialitzat des de la seva creació, ara fa cinquanta anys, en la investigació dels límits i les confluències entre espiritualitat, mística i salut mental, trajectòria per la que recentment ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. El Dr. Jordi Font i Rodón (metge psiquiatra; psicoanalista; jesuïta; Medalla Narcís Monturiol a la seva trajectòria com a investigador per la Conselleria d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya; i Creu de Sant Jordi a la seva trajectòria científica) ha estat la figura més rellevant en l’estudi de la psicopatologia de l’experiència espiritual en l’àmbit internacional.

El curs es dirigeix a professionals de l’àmbit sanitari: metges, psiquiatres, infermeres, psicòlegs clínics i d’altres especialitats; a persones interessades en l’anàlisi de l’experiència espiritual; així com a persones que formin part de comunitats de vida espiritual, religiosos i responsables d’institucions. S’admetran persones amb títols de Grau o Llicenciatura que estiguin en relació amb l’atenció terapèutica.

El curs està dirigit pel Dr. Jordi Font i el Dr. Francesc Grané. El Consell Acadèmic i professorat del curs està format per Dr. Jaume Aguilar, Dr. Miquel Casas, Dr. Ramon Echevarría, Dr. Victor Hernández Espinosa, Dr. Ramon Maria Nogués, Dr. Carles Pérez Testor, Dra. Pilar Mariné i Dra. Maite Valls.

Les sessions del curs es realitzen un dissabte al mes, de 9:00h a 13:30h, durant un curs acadèmic (d’octubre a juliol). Les places són limitades. Hi ha sessions informatives els divendres 15 d’abril, 6 de maig, 3 de juny, 1 de juliol i 16 de setembre, de 16h a 17h, i cal inscriure’s prèviament per assistir-hi enviant un mail a: docencia@fvb.cat.

Podeu sol·licitar més informació per correu electrònic a docencia@fvb.cat o al telèfon 93.434.00.01. Les sessions informatives i les classes tindran lloc a la seu de la FUNDACIÓ VIDAL i BARRAQUER: C/Sant Gervasi de Cassoles 88-90, CP 08022, BARCELONA (tocant a la Plaça de la Bonanova).

Programa i informació:

2016. Diptic Espiritualitat Psicopatologia i Salut Mental


Se presenta nuevo curso de Experto (Postgrado) destinado a analizar la cualidad de la experiencia espiritual o religiosa.

2016_%20Diptico%20Psicopatologies%20ESP%20cast%201

El Instituto Universitario de Salud Mental de la Fundación Vidal i Barraquer (Universitat Ramon Llull) presenta un curso que empezará a partir del mes de septiembre del 2016 con el nombre: ESPIRITUALIDAD: SALUD MENTAL Y PSICOPATOLOGÍA. Esta formación está destinada a estudiar y discernir entre aquello que es una experiencia espiritual sana y aquello que forma parte del espectro psicopatológico. El curso también pretende poner en valor la aportación de la espiritualidad en el ámbito de la salud.

La Fundación Vidal i Barraquer se ha especializado desde su creación, ahora hace cincuenta años, en la investigación de los límites y las confluencias entre espiritualidad, mística y salud mental, trayectoria por la que recientemente ha recibido la Cruz de Sant Jordi de la Generalitat. El Dr. Jordi Font y Rodón (médico psiquiatra; psicoanalista; jesuita; Medalla Narcís Monturiol a su trayectoria como investigador por la Consejería de Universidades, Investigación y Sociedad de la Información de la Generalitat de Cataluña; y Cruz de Sant Jordi a su trayectoria científica) ha sido la figura más relevante en el estudio de la psicopatología de la experiencia espiritual en el ámbito internacional.

El curso se dirige a profesionales del ámbito sanitario: médicos, psiquiatras, enfermeras, psicólogos clínicos y otras especialidades; a personas interesadas en el análisis de la experiencia espiritual; así como a personas que formen parte de comunidades de vida espiritual, religiosos y responsables de instituciones. Se admitirán personas con títulos de Grado o Licenciatura que estén en relación con la atención terapéutica.

El curso está dirigido por el Dr. Jordi Font y el Dr. Francesc Grané. El Consejo Académico y profesorado del curso está formado por Dr. Jaume Aguilar, Dr. Miquel Casas, Dr. Ramon Echevarría, Dr. Victor Hernández Espinosa, Dr. Ramon Maria Nogués, Dr. Carles Pérez Testor, Dra. Pilar Mariné y Dra. Maite Valls.

Las sesiones del curso se realizan un sábado al mes, de 9:00h a 13:30h, durante un curso académico (de octubre a julio). Las plazas son limitadas. Hay sesiones informativas los viernes 15 de abril, 6 de mayo, 3 de junio, 1 de julio y 16 de septiembre, de 16h a 17h, y hay que inscribirse previamente para asistir enviando un mail a: docencia@fvb.cat.

Podéis solicitar más información por correo electrónico a docencia@fvb.cat o al teléfono 93.434.00.01. Las sesiones informativas y las clases tendrán lugar en la sede de la FUNDACIÓN VIDAL i BARRAQUER: C/ Sant Gervasi de Cassoles 88-90, CP 08022, BARCELONA (tocando a la Plaza de la Bonanova).

Programa i informació:

2016. Díptico Psicopatología y salud mental

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s